Hur mår själen min?

roh

Det talas mycket om hur vi ska ta hand om våra kroppar. Motionera och äta rätt för att slippa sjukdomar och problem med kroppen, vilket vi ska göra! MEN det talas sällan om att vi behöver ta hand om vår själ, vårt inre.
Reflektionerna för en till hur det moderna livet strävar efter att rikta fokusen på att endast tjänstgöra kroppen och tillbringa dess behov till vilket pris som helst. Idag ser vi tydligt att kroppens behov ligger i centrum. Detta har gjorts med en bakomliggande plan, vilken påbörjades stegvis sedan lång tid tillbaka. Målet är just att minska uppmärksamheten på människans själ och dess sanna behov.
Hur många av oss idag är medvetna om att våra själar utplånas och att deras kapacitet minskas för varje dag som passerar?
Det räcker att fråga sig själv om vad man egentligen gör varje dag för att ens själ ska utvecklas, känna av uppriktigt välmående och uppnå framgångar? Känner man ens till den och dess behov lika väl som sin kropp? Hur vet man om man har en rätt bild om vad som ger nytta till ens själ och vad som kan skada den, samt hur man förhåller sig till det ena eller det andra?
Frågan är varför jag ska spendera hela mitt liv på att endast tillfredsställa kroppens behov när den i själva verket förr eller senare kommer att förstöras av maskar, och däremellan glömma något ännu viktigare, något som har en evig existens. Varför inte lägga tid på sin själ som en okänd dag kommer att mottas av änglarna dit den tillhör?
Är det inte dags att vända fokusen mot den rätta?

Är jag en följeslagare?

footprints_in_the_sand-wallpaper-2048x1536

Vi ha nog alla tänkt vad som kommer hända med just mig när Imamen(AJ) kommer ut ur sin fördoldhet. Kommer jag vara en vän eller fiende? Förhoppningen som vi alla bär på är att jag kommer vara en vän, en följeslagare.

Men vad är en följeslagare? Hur ska jag veta vad en riktig följeslagare är? Ett sätt är att inspireras av de följeslagare som Profeten(S) och Ahl al-Bait(A) hade. Hur var dem? Vad gjorde de?

Deras hjärtan var fyllda med ljus. De var seriösa och gjorde allt i Allah(SWT) väg. De tog religionen på allvar. De utnyttjade varje sekund i deras liv för att komma Allah(SWT) närmare. De gick i deras ledares(A) fotspår och var ambassadörer.

Är jag en följeslagare? Arbetar jag aktivt med att rena mitt hjärta? Alla mina handlingar, är de i Allah(SWT) väg? Är jag seriös och tar min religion på allvar eller är det bara en fritidssyssla? Utnyttjar jag varje sekund för att göra min Imam(AJ) glad? Går jag i samma fotspår som min Imam(AJ)? Skriker mitt hjärta Ya Mahdi(AJ) av längtan?

Om inte, vad väntar jag på? Imamen(AJ) kommer inte komma utan han är redan här, men mitt hjärta ser Han(AJ) inte.

Mohammad Rasool Allah

460065_901

En ny film om Profeten Mohammad(S) har spelats in i Iran och kommer att ha premiär i mars i samband med Eid Nowrooz. Filmen har fått stor medial uppmärksamhet världen över bland annat i Sveriges radio.

Profeten(S) är den person som har påverkat mest och bundit många hjärtan ihop. Att få läsa rekommendationer och höra reportage som gjorts om filmen i förväg skapar en längtan i många förälskades hjärtan.

Hjärtan bultar intensivare al-ajal al-ajal (Å Allah påskynda vår Imams(AJ) återkomst)!

Telenätet avslaget

gan-old-school-phones-032913-2-3_4

Av en okänd anledning är telenätet avslaget sedan morse. De stora teleföretagen i landet annonserar följande på sin huvudsida:

Tele2: Just nu har vi omfattande driftstörningar i hela landet som rör mobilsurf, röstsamtal och fastnätstjänster över 2G, 3G samt 4G. Vi arbetar nu för att avhjälpa felet.

Telia: OBS! Vi har för närvarande störningar i 3G-nätet i hela landet. Störningen påverkar både samtal och surf över 3G.

Det är då tanken slår en. Vad gör vi nu? Hur ska vi komma i kontakt med alla vi vill ringa eller smsa? Tack och lov fungerar wifi och internetlinan är fortfarande i bruk. Men vad gör vi dagen då allt slocknar, dvs telefon + internet?

 

Hur väljer vi våra äpplen?

Utvalda äpplen

Ofta står vi och handplockar våra äpplen från fruktdisken, vi vrider och vänder på dem, känner och kanske även luktar. Vi sträcker ut hela armen, böjer fram ryggen, ja långt är vi beredda att gå för att just nå de vackraste äpplen med handen. Kanske är det av rädsla från att ett ruttet äpple skall slinta emellan eller smitta dem andra? För vem vill egentligen betala för ett ruttet äpple?
Slutligen om dem uppfyller alla våra efterfrågade villkor hamnar dem i vår accepterade påse.

Men hur kräsna är vi vid valet av våra vänner? Accepterar vi vilken vänskap som helst? Väljer vi att granska vännen likt valet av äpplen innan vi tar med dem hem? Eller nöjer vi oss med att bita i det sura äpplet?

Från ”rädsla” till längtan

langtan

Du sitter i vardagsrummet, dricker te, tittar på tv medan dina föräldrar tar fram fjärrkontrollen och knappar in nyhetskanalen. I en nyhet visas det hur flera civila och oskyldiga förtrycks och mördas. Du känner blodet börja koka inom dig och tänker: ”Om bara Imamen AJ hade varit här, må Allah verkligen påskynda Hans återkomst!” Sedan tänker du till igen.

Du tänker till, känner en känsla som du tror är rädsla, krypa genom hjärtat och många frågor passerar genom huvudet. Vad är det jag ber för egentligen och är jag redo för det? Menade jag verkligen min bön? När jag ber om en snar återkomst, hur snar återkomst är jag beredd att be för? Vill jag att Imamens AJ återkomst ska ske här och nu? Vill jag verkligen?

Om ja; är jag – exklusive alla andra – redo för det? Är jag då beredd att släppa allt och vända mig till Honom AJ – i denna minut och sekund? Om nej; vad är roten till min ”rädsla”? Hur ska jag göra så att rädslan istället skiftar till en innerlig längtan? Vad är det för saker i mitt liv som jag behöver ändra på för att istället känna trygghet och längtan?

Ett hjärtligt samtal

Ett hjärtligt samtal

En dag frågade jag hjärtat;
Berätta för mig din historia
Hur kommer det sig att du alltid bultar
Utan att du tröttnar
Även om det kostar dig livet
Hjärtat svarade;
Gud skapade kärlek
Mohammad(S) blev dess blomstring
Ali(A) blev dess manifestation
Fatima(A) blev dess essens
Hassan(A) blev dess symbol
Hossein(A) blev dess fanbärare
Abbas(A) blev dess vattenbärare
Zeynab(A) blev dess vittne
Sajjad(A) blev dess berättare
Baqir(A) blev dess lärare
Sadiq(A) blev dess spridare
Kadhim(A) blev dess tålamod
Ridha(A) blev dess värnare
Jawad(A) blev dess skönhet
Hadi(A) blev dess renhet
Askari(A) blev dess bevaring
Och Mahdi(AJ)… Mahdi(AJ) blev dess längtan
Och jag bultar i väntan
För jag vet att med varje slag
Och det är mitt enda bidrag
Närmar sig hans ankomst
Så jag ljuder med varje slag
Även om du inte hör, men varje dag
O Gud påskynda hans faraj inshaAllah

Imamen(AJ) på besök

image1

Sedan länge bad han om att träffa Imamen(AJ)…
Det var en natt. En man knackade på dörren. Han tittade bakom fönstret. Kändes som att hans bön har accepterats efter så många år… Kunde inte tro sina ögon. Ja, det var hans Mästare! Ville rusa och öppna dörren, men något fick honom att stanna och istället kolla runt hemma hos sig själv. Han behövde inte tänka mycket. Visste exakt att han behöver plocka undan massa saker innan han öppnar dörren så det var bara att sätta igång. Försökte jobba effektivt och ändå inte glömma något.
Opassande bilder, tavlor, musikskivor, digital boxen, ohhh viktigaste av allt mobilen… tänkte han.
Började snabbt ta bort alla opassande meddelande från sin mobil… Nehe, det finns inte tid för det nu, bäst att stänga av…
Tittade runt en gång till för säkerhetens skull…
Nej, det verkar att hemmet är redo nu…
Tog ett djupt andetag och gick för att öppna dörren för Imamen(AJ) som han hade längtat att få träffa…
När han öppnade dörren såg han att Imamen(AJ) hade redan hunnit knacka på sista dörren i deras gård och gå därifrån hopplöst…
Alla var som honom… Höll på att förbereda sitt hem, när Imamen(AJ) var bakom dörren… Ingen var förbered att möta honom(AJ)… Och vår mästare(AJ) som vanligt kvarstod ensam och främmande bland så många troende som bor i denna gård och likadant i andra gårdar, överallt i hela världen…
Är du redo nu, just denna stund, att ta emot honom(AJ) om han(AJ) nu, nu, nu knackar på din dörr?
När vill vi börja förbereda oss?

Shaytans fälla

hands-hold-the-world-together

I dag får man en känsla av kaos, irritation och hämndlystnad i de flesta människors sinnen och hjärtan. Det råder massa pajkastning från parter mot andra och vise versa. Det är sannerligen ”Fitnah” tider. Dvs. tider där sanning från osanning är svår att skilja åt. Det mest sårande är faktiskt när pajkastningen sker oss muslimer emellan. I tider där vi ska hålla ihop, gå hand i hand och stötta varandra på gott och ont, hugger vi varandra i ryggen lätt och konstant.

Det är egentligen inte konstigt då detta har varit och är fortfarande Shaytans plan. Det tragiska är att han har lyckats!

För Imamens(AJ) återkomst behövs sansade och enade folk som ej smutskastar varandra oavsett oenigheter. Det smärtar hjärtat att se Imamen(AJ) stå där och vädja, dag ut och dag in: ”Kom igen mina shia! Enas! Samlas! Jag väntar på ER”

Kom syskon! Låt oss sträcka varandra våra händer och hålla ihop. Låt oss älska varandra trots våra brister. I slutändan är vi alla en och samma nation. Alla vi är Shiat Ali! Tillsammans kan vi göra det omöjliga möjligt!